Survivaltips voor sport en spel

Op deze pagina vind je leuke buitenspeeltips.

We vinden het allemaal fijn dat kinderen meer buiten gaan spelen. Even dat computerspelletje of die mobiele telefoon aan de kant. Op avontuur! Het leukste is natuurlijk als je dat samen met je kind kan doen. Na schooltijd, in het weekend en/of  op een vakantiedag. Kinderen zullen deze momenten later koesteren.

De 1e tip die we geven is het spel Geoaching .

Daar heb je wel een mobiele telefoon of GPS-toestel voor nodig. Het klopt dat we net hadden gezegd dat we een voorstander zijn om even de mobiele telefoon weg te leggen, maar zo combineren we eerst twee dingen met elkaar. Langzaam maken we ze enthousiast(er) voor het buitenspelen 😉

Geo-chaching kan je over de gehele wereld spelen. Het komt er op kort op neer dat je met behulp van je mobiel/GPS toestel op zoek gaat naar dingen die verstopt zijn. Dit kunnen kleine kokertjes zijn, maar soms b.v. ook een kistje of iets anders waar wat in verstopt kan zijn. De manieren waarop iets verstopt is kan heel verschillend zijn. Met een magneetje op een hek of verkeersbord, in de grond, in een boom, maar enkele mensen hebben er ook een heel puzzelwerk of kunstwerk van gemaakt. Als je het eenmaal gevonden hebt is het de bedoeling dat je jouw (speel)naam op het papiertje schrijft en de gevonden cache logt als gevonden. Dit doe je op je mobiel/GPS toestel. Heel soms kom je iets tegen waarin nog meer verstopt zit, je mag er dan iets uithalen en ruilen met iets wat je bij je hebt. Neem dus altijd kleine prulletjes/speelgoed mee wat leuk is om te ruilen. Daarnaast kan je ook een trackable vinden. deze moet je dan weer in een andere Cache stoppen. Zo reist deze trackable door heel Nederland en soms wel door heel Europa of de wereld. Een tip is wel om dit spel; op de fiets te spelen. De caches liggen vaak op een mooie route maar regelmatig te ver om er even een paar te lopen. Het leuke van Geochaching is dat je ook er ook uitleg wordt gegeven over de buurt/ plek waar je bent en zo is het gelijk een een beetje educatief.

Lees meer op www.geocaching.nl en/of download het in de playstore.